Se & göra

Stuguthyrning

Fiske

Jakt

Skoter

Sevärdheter

Stuguthyrning

Som delägare kan du beställa en skogsbruksplan, den ger en bra överblick över din skog och är ett bra hjälpmedel oavsett om du ska generarationsskifta, planera nästa års verksamhet eller vill ha bra koll på din fastighet. En uppdaterad/ajourhållen skogsbruksplan är ett användbart verktyg för alla skogsägare.

Fiske

Fiskevattnen på Besparingsskogens mark förvaltas av Orsa Besparingsskogs fiskevårdsområdesförening. Föreningen grundades 1992 och erbjuder ett 100-tal sjöar och tjärnar med en areal av cirka 1500 hektar. Här finns fiske för de flesta; stå på en brygga i närheten av din hyrda stuga, meta i en bäck, besök vårt put-and-take-område eller fiska från båt. Det finns också en handikappsanpassad långbrygga i Tallsjön, samt pimpelfiske på vintern. 

Fiskekort och fiskeregler:
Fiskekortsförsäljning sker via iFiske online eller hos Orsa Fiskecenter. Fiskekort kan även lösas hos Jordägarkontoret under ordinarie öppettider. Fiskeregler och tillgängliga vatten finns på IFiske. 

Kontakt, Magnus:

0250–55 26 03
magnus.lewenhaupt@orsabesparingsskog.se

Jakt i Orsa Besparingsskog

Jakten har sedan Besparingsskogen bildades haft stor betydelse för Orsas befolkning. Jaktområdet är beläget på vår mark som ligger i Orsa Finnmark, alltså 75 000 hektar.  Jakten är till för Orsa Besparingsskogs delägare och boende i Orsa. 

Vi har också kommersiell jakt, koncentrerad till ett begränsat område. Inom det begränsade området bedrivs älg- och björnjakt samt småviltsjakt för stugägare inom Orsa Besparingsskog.  

Kontakt, Anders Frääs:

0250-55 26 05
anders.fraas@orsabesparingsskog.se 

Åka skoter i Orsa Besparingsskog

Sedan vintern 23/24 finns en skoterledskarta över leder på Orsa Besparingsskogs område. Denna är framtagen i samarbete med Orsa Finnmarks snöskoterklubb.

För att använda kartan i din telefon:

  • Ladda ner appen Avenza Maps
  • Importera kartan i PDF-formatet
  • Använd och se navigeringspunkt på kartan i appen

Observera att du behöver lösa skoterledskort, sök information hos Nordic Area och Orsa Finnmarks snöskoterklubb.

Kontakta oss för rådgivning

Skoterkarta

Nyhet! Ladda ner skoterkarta över besparingsskogen. Använd gärna appen Avenza Maps för att kunna navigera på kartan var du är.

Jaktkarta

Klicka på knappen nedan för att ladda ned jaktkartan.

Fiskekarta

Ladda ned vår fiskekarta för att veta var du får fiska.